Nem tapsikolok és nem panaszkodom

2012.05.06. 10:27

Szombat este kiderült, milyen meccsek várnak a férfi vízilabda-válogatottra a londoni olimpia csoportszakaszában.

Magyarország egy párból kapott csak könnyebb ellenfelet, de Kemény Dénes úgy fogalmazott a válogatott hivatalos honlapján, nem tapsikol és nem is panaszkodik.

„Negyeddöntőt az első négy játszik a csoportból, én úgy gondolom, hogy ebből a szempontból nem okvetlenül előnytelen, hogyha a csoport erős, mert az esetleg egy verhetőbb ellenfelet hozhat a nyolc között. Persze, ha az erős csoportban jól szerepelünk” – állította.

„Nem látom olyan nagy előnyét a másik csoportnak, nem érzem azt, hogy na most akkor a golyók félrehúztak volna, szerintem nem volt itt semmi ilyesmi” – tette hozzá. (A másik csoport: Horvátország, Olaszország, Görögország, Ausztrália, Spanyolország, Kazahsztán.)

Kifejtette, hamar belelendülünk, mert a szerbek elleni nyitómeccs után Montenegró következik. (Athénban kezdtünk ugyanígy a két a legjobbal, akkor a szerbeket a horvátok követték.) A kapitány örült annak, hogy ezzel a két csapattal a felkészülés alatt kétszer is játszunk. De a másik három válogatottal – USA, Románia, britek - is lesz meccsünk, tehát a saját bőrünkön érezhetjük, milyenek a riválisok, nemcsak elméletben, a videószobában.

Nem tetszett viszont neki, hogy csak két méter mély a medence, mert sokaknak le fog érni a lábuk, és ha a bírók ezeket az eseteket lefújják, csak ártanak a játéknak.