Neymaréknak a 3-0 is majdnem kevés volt

2012.07.26. 23:22
Az első olimpiai aranyérmére hajtó brazil futballválogatott győzelemmel kezdett, bár majdnem ráfázott a könnyelműsködésre. Neymarék fél óra elteltével már 3-0-ra vezettek Egyiptom ellen, a vége 3-2 lett.

A brazilok egy helyen kénytelenek voltak változtatni a brit olimpiai csapatot múlt héten legyőző kezdőn, mivel Rafael Cabralt, a csapat elsőszámú kapusát sérülés miatt haza kellett küldeni. Helyette Neto, a Fiorentina fiatal kapusa védett, ez volt élete első válogatottbeli meccse.

Úgy tűnt, Mano Menezes csapata gyorsan lerendezi az ellenfelet. Rafael tizenegy méterről lőtte ki a jobb alsót a 16. percben, rá tíz percre Leandro Damiao is betalált. Utóbbiban az egyiptomi kapus is jócskán benne volt. Fél órája tartott a meccs, amikor a brazilok legnagyobb tehetsége, Neymar is gólt szerzett. A Santos támadója a portós Hulk beadását fejelte közelről El-Shenawy kapujába.

A második félidő elején gyorsan jött az egyiptomi szépítés. Az 52. percben óriási szerencsével került Abutrika elé a labda a kapufáról, reflexmozdulat volt, ahogy jobb lábát beletette. Negyedórával a vége előtt jött a második egyiptomi gól. Salah egy mozdulattal - és némi szerencsével - két védőt etetett meg, majd ballal a jobb sarokba lőtt. Gyönyörű gól volt, főleg egy brazil válogatottal szemben.

Újabb gól már nem esett, szoros volt a vége, de Brazília sikerrel kezdte a tortnát.

A C csoport másik meccsén a fehéroroszok 1-0-ra verték Új-Zélandot.

C csoport, 1. forduló

Brazília-Egyiptom 3-2 (3-0)

(Rafael 16., Leandro Damiao 26., Neymar 30., ill. Abutrika 52., Szalah 76.)

Fehéroroszország - Új-Zéland 1-0 (1-0)

(Baha 45+1.)