Gergely
4 °C
23 °C

Ördöglovas, Zsoké legyen Berki Krisztián?

2012.08.05. 08:28

Megmozgatta olvasóinkat a világbajnok tornász, Berki Krisztián becenevének keresése. Volt, aki onnan indított, a másikról nem kellene tudomást venni, de a bulvársajtó működését ismerve erre nincs esély. Pedig neki is üzentek a Bárki Krisztián névvel.

Volt, aki szerint nem kell túlspilázni a dolgot, egyszerűen egy L vagy egy T betűt kell a neve elé tenni, nem nehéz kitalálni: a lovat jelentené ez az előbbi a Tornászt az utóbbi betű. Illetve a Lovas Berki keresztelést is többen kielégítőnek találták.

Fotó: Mike Blake / Reuters

Legalább tízen javasolták a Breki, a Tornász, a Vándor, a Huszár, a Táltos, Idomár, Csikó, a Lengő becenevet is. Volt, aki lelki szemei előtt a Bese nevet látta, de a Tornádó, a Kristály, a Kápakirály nevet is eljuttatták hozzánk. Volt olvasó, aki a Fehértenyért illesztené a neve elé vagy utána. A BK is nagy tetszést aratott, hárman is beküldték.

Az Ördöglovas, a Cowboy, a Zsoké, a Pegazus, a Kolibri is bekerült a becenévkalapba. Az Ördöglovashoz így hangzott Veszely Gábor indoklása: „ Sándor Móric grófról még manapság is beszélnek a nagy öregek. Ő volt az a lovas bravúrjairól híres fiatalember, aki haldokló apjához a Sándor palotába lépcsőn vágtatott fel. Közben átugratott Metternich Leontine hercegnő hintója fölött, aki menten beleszeretett az Ördöglovasnak nevezett magyar nemesbe.”

Fotó: Dylan Martinez / Reuters

Az asszociációk ezzel nem álltak meg: a Kikire is jött szavazat, ami a vezetéknév végéből valamint a keresztnév kezdetéből adódott. A Berking is sok olvasónk fantáziájában megfordult, a Goldhoz hasonlóan.

Ahogy ígértük, értesítjük az érintettet – aki időközben nagy erővel készül a vasárnapi döntőjére -, mert mégiscsak neki kell azonosulni majd a nevével. A döntő 16:41-től.