Cseh remek úszó, de nem foglalkozom vele

2012.07.27. 20:26
Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót az amerikai úszóválogatott, az újságírókat leginkább Michael Phelps és Ryan Lochte rivalizálása, a 400 vegyes szombati döntője izgatta, de a Cseh László is szóba került.

Négy éve, Pekingben Michel Phelps nyolc aranyat nyert, közte a 400 vegyesét is, míg a világbajnokságon Ryan Lochte volt a távon a leggyorsab.

„Én mindenkinek a barátja vagyok, nincsenek ellenségeim – válaszolta Lochte. – Ő a versenytársam, van rivalizálás, de amikor kijövünk a medencéből, ugyanolyan barátok vagyunk, mint előtte. Az teljesen természetes, hogy Michaelt sokkal nagyobb érdeklődés övezi, 14 aranyérme tiszteletet parancsoló.”

Lochte Cseh Lászlóról is szólt: „Egyik legveszélyesebb vetélytárs lehet. Ott van az élmezőnyben 2004 óta, nagyszerű versenyző.”

Phelps azt mondta, sokminden megváltozott Peking óta, akkor minden tökéletes volt. Nehéz lenne összehasonlítani a négy évvel ezelőtti önmagát a mostanival. „Akkor mindent meg akartam nyerni, mások voltak a célok és a felkészülés is. Most sokkal lazább volt minden, sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a pihenés és a lazítás.” A 2012-es olimpián elsősorban nem ellenfeleit kell legyőznie, hanem saját gondolatait. „Sokkal inkább befolyásolnak az érzelmeim, mivel ez lesz az utolsó nagyobb versenyem, mielőtt visszavonulnék. Ha egyszer a medencében vagyok, semmi sem tarthat vissza. Az egyetlen, aki kontrollálhat engem, az én magam vagyok”.

000 Par7240957
Fotó: Thierry Zoccolan / AFP

Az olimpiai bajnokot is megkérdezték Cseh Lászlóról: „Remek úszó, de én most leginkább saját teljesítménnyemmel foglalkozom.”