Ritmikus gimnasztika: Vass Dóra a 11. helyen áll az előolimpián

2012.01.16. 21:04

Vass Dóra egy komoly rontás után 11. helyen áll az első nap után a ritmikus gimnasztikázók londoni előolimpiáján, mely az utolsó lehetőség az ötkarikás kvótaszerzésre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Vass a 2. csoportban labdával és karikával mutatkozott be. A labdagyakorlatában egy elemet rontott, kezét leérintette a talajra, így ezt az elemet nem vették figyelembe a bírák, ami több mint egy pont levonást jelentett. A magyar bajnok 24,525 pontot kapott, majd következett a karika-bemutató, melyet hibátlanul adott elő, s a bírák 25,975 pontra értékelték. Vass 50,500 ponttal a 11.

A tesztversenyen öt ritmikus gimnasztikázó szerezhet londoni helyet: az egyéni összetett versenyből kiveszik azokat, akik már a tavalyi világbajnokságon kvótához jutottak, s az őket követő öt versenyző - de országonként csak egy - utazhat majd a játékokra.

"Pozitívan állok a keddi buzogány- és szalaggyakorlat elé, megpróbálom tökéletesen bemutatni mindkettőt, és függetleníteni magam a mai nap történéseitől" - nyilatkozta Vass Dóra.