Serena bedarálta Sarapovát, olimpiai bajnok

2012.08.04. 16:46 Módosítva: 2012.08.04. 16:48

Serena Williams ellenállhatatlan volt, hatalmas játékkal, mindössze egy gémet engedélyezve verte 6:0, 6:1-re Marija Sarapovát az olimpiai női teniszdöntőben. Az amerikai a nagy szélben jól szervált, le tudta ütni Sarapovát a pályáról, miközben az orosz egyszerűen képtelen volt összerakni a hihetetlen magabiztos ellenfele ellen játékát.

Sarapova a beragadt kezdés után próbált erősíteni, de Serena Williams nem adott neki esélyt, harminc perc alatt megszerezte a vezetést.

Fotó: Martin Bernetti / AFP

A tizedik gémben végül hozni tudta az adogatását Sarapova, és ezen a ponton Williams lendülete is kicsit alábbhagyott. A következő adogatójátékában 40-15-ről bréklabdáig jutott el az orosz. Williams azonban megrázta magát, két bréklabdát is hárított, majd keményen behúzta a meccset.

Fotó: Stefan Wermuth / Reuters

Williams 63 perc alatt hozta az olimpiai döntőt, a végén önfeledten ugrálva és táncolva ünnepelt. Az amerikai elképesztő formában van, három hete ötödik győzelmét aratta Wimbledonban, most pedig ugyanúgy a centerpályán olimpiai aranyérmet nyert.

Győzelmével már mindkét Williams-testvérnek van olimpiai aranyérme egyéniben, Venus 2000-ben nyert.

Fotó: Mike Blake / Reuters

Eredmény, női döntő

S. Williams (amerikai, 4.)-Sarapova (orosz, 3.) 6:0, 6:1