Sors a legjobb idővel jutott döntőbe

2012.08.30. 14:26
A címvédő magyar mellett Tóth Tamás is bejutott a 100 méteres pillangó döntőjébe a paralimpián.

A legjobb idővel jutott a 100 méteres pillangó döntőjébe Sors Tamás a délelőtti előfutamon a paralimpián. A világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok, címvédő pécsi úszó 59.94-es idővel ért célba, mellette az első paralimpiáján szereplő Tóth Tamás is ott lesz az esti 20.23-kor kezdődő döntőben, ő 1.02.42-t úszott, ezzel hatodik.

„Jól éreztem magam, az eredménnyel is elégedett vagyok, amikor láttam, hogy a többiek lemaradtak, én is kiengedtem egy kicsit. Este ennél mindenképpen jobb idő kell, szerintem világcsúcsra lesz szükség a győzelemhez. Az ausztrál és a olasz úszó is veszélyes lehet. A horvát sráccal beszéltem, aki szintén nagyon erős, mondta, hogy volt egy vállsérülése, ezért nincs csúcsformában, sajnálom őt, szeretek erős riválisokkal csatázni” - idézi Sorsot a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja. A szám harmadik indulója, Meilinger Csaba a 11. időt érte el, ezért nem lehet ott az esti fináléban.

Az előfutamokat több mint tízezer néző előtt rendezték, ez úszóinkat is meglepte. „Bevallom, kicsit meg is ijesztett a hangulat, nem néztem fel a nézőtérre, hallgattam a zenét, és csak arra koncentráltam, hogy minél jobb eredményt érjek el" – mondta Sors, de Tóth is hasonló élményekről számolt be. „Megdöbbentett a hangulat, ilyenben még nem volt részem, csak a földet bámultam. Először úsztam paralimpián, szerintem nem volt ez rossz kezdés, meglátjuk, mire leszek képes a döntőben".

Az esti úszóprogramban még egy magyar, Engelhardt Katalin lesz érdekelt, az 50 m gyors fináléjában.

A pekingi játékokon Sors volt az egyetlen magyar aranyérmes.