Sors Tamás ezüstérmes a paralimpián

2012.09.04. 19:28

Az úszó Sors Tamás második érmét nyerte a londoni paralimpián, a százméteres pillangóúszás aranya után 400 méteres gyorsúszásban lett ezüstérmes.

Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző pécsi úszó, 4:17.95-tel ért célba. A számot az ausztrál Brenden Hall nyerte, 4:10.88-as világcsúccsal.

Sors az első hosszon még tapadt az ausztrálra, csak egy századmásodperces volt a hátránya, magyar úszó ezután visszavett a tempóból, 300 méterig végig az ötödik helyen haladt, majd az utolsó százon nagyot hajrázott, és jött fel a második helyre.

Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Londonban.

Sors Tamás maga is hitetlenkedve nyilatkozott az eredményhirdetés után: "Azóta is ezen gondolkozom, hogy ez miként sikerült. Nagyon jól ment az úszás, kettővel mellettem a spanyol srácot figyeltem, vele akartam menni, mert azt gondoltam, hogy ő biztosan érmet nyer. Az utolsó százon aztán vettem egy nagy levegőt, és mindent beleadtam, a vége is nagyon jól jött ki. A továbbiakban még 50 és 100 gyorson, valamint 200 vegyesen indulok itt Londonban. Főleg az utóbbit várom, mostanában már a mell is egészen jól ment."