Szécsi: Káoszba torkollt a jó szándék

2012.08.08. 21:25

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-9-re kikapott az olaszoktól az olimpiai torna negyeddöntőjében, így nem védheti meg a címét.

„Amit ez a csapat az utóbbi 12 évben felmutatott, feljogosít bennünket arra, hogy sajnos egy ilyen vereséggel elmondhassuk: véget ért egy álom. Itt nem tudjuk bebizonyítani, hogy a legjobbak közé tartozunk. A játékosok ezzel együtt büszkék lehetnek arra, amit elértek eddigi pályafutásuk során. Van még két mérkőzésünk, fel kell állnunk ebből a helyzetből is, mert ez tényleg egy aranycsapat. Az olaszok akarata érvényesült, hiszen meg tudták akadályozni a kontráinkat, kapusuk pedig nagyon jól védett, ráadásul még sok emberelőnyt is kaptak" - értékelt Benedek Tibor, másodedző.

A jól védő Szécsi Zoltán nyilatkozta: „Nagyon akartunk, mindenkit a jó szándék vezérelt, azonban a vízben ez káoszba torkollott."

Szívós Márton: „Nem tudok mit mondani, egyszerűen nem jön ki belőlem semmi, csak fájdalmat érzek és szomorúságot."

Az a tíz aranyérem, amit együtt nyertünk, fantasztikus élmény volt. Az utolsó négy év nem sikerült jól. A három olimiai arannyal sporttörténelmet írtunk, de mi a negyediket is akartuk. Ez a meccs a védekezésen csúszott el, sok átlövésgólt kaptunk. Nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget." - mondta Kiss Gergely.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a bíráskodást is szóba hozta, a nevet nem mondta ki, de Sztavridisz tevékenységével nem volt elégedett.

Az elején esélyünk volt olyan mederbe terelni a mérkőzést, ami egy latin csapat ellen kedvező. De elveszítettük a biztonságunkat hátul, vérszemet kaptak, mi hoztuk fel őket, esélyeket adtunk nekik. Távoli lövéseknél nem éreztük a távolságot, kaptunk egy nagy gólt, nem tudtuk időben eldönteni, a centerre húzódjunk, vagy nem. Ez a magyar válogatott már bizonyos szituációkat nem bír el, nem olyan erős, mint az előző három olimpián volt. Nem voltunk annyira magabiztosak, hogy ne merjenek szórakozni velünk. Nem voltunk elég jók, már az olaszok ellen sem. Tettünk azért, hogy vérszagot kapjanak. Nem tudtunk lábra kapni. Sajnálom azokat a játékosokat, akik az előző három sikernek nem voltak részesei. Készülünk az ausztrálok ellen, ha velem kapcsolatos hírek lesznek, arról időben tájékoztatok mindenkit."

A kapitány kiemelte még, hogy 3-2 volt idén az olaszokkal szemben a mérleg, vagyis az olaszok kellő önbizalommal indulhattak csatába.

Varga Dániel: „Egy világ omlott össze bennem. Ennél az olasz válogatottnál jobbak vagyunk, de ezt nem tudtuk bebizonyítani."

Madaras Norbert a kapkodást és figyelmetlenséget emelte ki.  

Most még fogalmam sincs, miért így alakult így, miért nem ment igazán a játék nekünk. Pedig kihevertük a nyitómeccset, kikászálódtunk abból a sokkból, amit a szerbek elleni súlyos vereség okozott, akik borzasztóan lejátszottak bennünket. Utána sok beszélgetéssel is segítve összekaptuk magunkat, felrázódott a társaság, egyre koncentráltabban teljesítettünk, és az amerikaiak elleni meccsre már egész jól felhoztuk magunkat. Ma azonban hiányzott belőlünk a kellő energia, ami viszont az olaszokban megvolt" - összegzett Kásás Tamás.