Mocsai: Szétszakítottak, szó sincs feladásról

2012.08.02. 18:28

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-19-re kapott ki Horvátországtól. A támadásainkkal alapvető probléma volt. Perez öt, Lékai három, Zubai két lövésből nem tudott egyetlen gólt sem lőni. Császár sem volt átütő négy gólja ellenére, Nagy László is ugyanennyit lőtt, mégsem villogott igazán.

Az eredmény reális, sajnos ezt el kell ismernem. Jóllehet a horvátok a második félidőben léptek el tőlünk, mégis azt mondom, hogy az első félidőben ment el a meccs, mert rengeteg technikai hibát csináltunk, emberelőnyben hibáztunk, hiányzott a játék sebessége, ami előrevetítette az árnyékát, hogy nem nyerhetünk. Horvátország erősebb pillanatnyilag, ahhoz is megvan az ereje, hogy szétszakítsa csapatunkat két oldalról” - nyitotta értékelését Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Kifejtette, Alilovics kapus köztük élt Veszprémben, ismerte a játékosokat, sok ziccert megfogott, pontosan tudta, melyik pillanatban milyen megoldást választanak a játékosok. „Olykor indokolatlanul túl is gondolkodtuk, mit kell tenni. Illetve egy olyan védőfal volt előtte, amelyiknek az átjátszása nem ment.”

Elismerte, tudat alatt tartott csapata a horvátoktól, és a játékosokban nem szakadt át a gát. „Szó sem volt azonban feladásról. A magyar válogatott meccset sohasem ad fel. Az viszont előfordulhat, hogy tudat alatt páran kialakítottak önmagukban egy képet, ami alapján szeretnék elérni a továbbjutást. Előfordulhat, hogy kalkulálnak, és a spanyolok ellen nyilvánvalóan több olyan gyenge pont van, ami sokkal inkább kihasználható, mint a tíz éve együtt játszó horvátokkal szemben".

„Nem okolnék senkit. Várom ugyanakkor, hogy átlövőben erősödjünk és a spanyolok ellen már egy komolyabb és kezdeményezőbb csapat fusson ki a pályára. Ezen az olimpián szeretnék a csapatok felső harmadába kerülni, ezért dolgozunk, és ki fogjuk harcolni a saját helyünket a folytatásban” - összegzett a szakember.

Szombaton Spanyolország következik, amely nagy csatában egy góllal (24-23) szintén kikapott Dániától. (A mieinket kettővel, 27-25-re verte a friss Eb-győztes csapat.) Hétfőn fél tíztől Szerbia az ellenfél.

Volt jó eredményünk a spanyolok ellen, a januári Eb-döntetlen, reméljük, meg tudjuk ismét csinálni. Addig is ezt a meccset átbeszéljük, megpróbáljuk magunkat gyorsan túltenni rajta, különben nincs esélyünk” - ezek már Ilyés Ferenc szavai voltak.

Emocionálisan biztosan más lesz számomra a következő, spanyolok elleni meccs” - mondta Nagy László. Megerősítette Mocsait, lassúak és körülményesek voltak támadásban, ezen kell változtatni, mert a 26 kapott gól nem túl sok, a védekezés úgy-ahogy rendben van.