Túlterhelődött a mobilhálózat Londonban

2012.07.30. 14:05

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra kéri a Londonban szurkoló sportrajongókat, hogy kevesebbet használják mobiltelefonjaikat, próbáljanak visszafogottak maradni és ne küldjenek túl sok sms-t, twitet, képet, próbáljanak meg minél kevesebbet kommunikálni készülékeiken.

A felhívást a férfi országúti kerékpár verseny után tették közzé. A versenyszámot nagy érdeklődés kísérte, a britek versenyzője, Mark Cavendish ugyanis éremesélyesként indult. A számban több olyan esemény történt, amelyhez a nézők hozzászóltak, emiatt összeomlott a mobilhálózat, a mobilhálózat összeomlása pedig zavarja a tévéadást is. A Reuters magyarázata szerint a szurkolók dühüket és csalódottságukat fejezték ki Twitteren és Facebookon, miután Cavendish nem nyert, pedig ő hozhatta volna Nagy-Britanniának az egyik első aranyat az olimpián. Több százezren küldtek valamilyen üzenetet a verseny után, ezt nem bírta a hálózat.

Természetesen nem azt akarjuk, hogy az emberek egyáltalán ne küldjenek üzeneteket, csak azt szeretnénk, hogy kicsit visszafogottabban használják mobiljukat, ha nem elengedhetetlenül szükséges az üzenet elküldése – magyarázta a NOB szóvivője.

A mobilinternet használata akkorát fejlődött az elmúlt években, hogy a londoni az első olyan olimpia, ahol komoly gondot okozhat, ha egyszerre túl sokan használják a mobiljukat. London polgármestere, Boris Johnson már az olimpia kezdete előtt figyelmeztetett, hogy túlterheltek lehetnek a hálózatok. A mobilszolgáltatók jelentősen fejlesztettek az elmúlt években, hogy ez minél kevesebbszer forduljon elő, de nem tudnak mit kezdeni azokkal a helyzetekkel, amikor sok százezren osztják meg élményeiket egyszerre.