Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Twitter olimpia készül Londonban

2012.07.20. 09:20
A 2012-es olimpián minden eddiginél fontosabb szerepet kaphatnak a közösségi oldalak, például a Twitter és a Facebook. A sportolóknak új kommunikációs lehetőségeket nyitnak meg, könnyebben kifejezhetik haragjukat, örömüket, csalódottságukat és véleményüket.

Bár az olimpia még nem kezdődött el, a Twitteren máris számos érdekes bejegyzés jelent meg a sportolóktól. Az angol Tom Daley és Rebecca Adlington az olimpiai falu szobáiról tett fel képet a közösségi oldalra – ahol mindkettőjüknek nagyjából 320 000 követője van. Hétfőn, az első olimpikonok Londonba érkezése után az amerikai Kerron Clement a Twitteren számolt be arról, hogy az őket szállító busz négy óra bolyongás után sem találta meg az olimpiai falut. „Négy órája vagyunk elveszve az úton. Az első benyomásom Londonról nem túl jó. Az atléták álmosak, éhesek és pisilniük kell. Nem tudja valaki, merre van az olimpiai falu?" – tette közzé Clement.

A Guardian gyorsfelméréséből az derült ki, hogy a nem angol nyelven beszélő sportolók körében a Facebook sokkal népszerűbb, mint a Twitter. A 21 éves kubai bokszoló, Erislandy Savón szerint az internet nagyon fontos, de ő nem használja a Twittert, csak a Facebookon és e-mailben kommunikál társaival és családjával. A legtöbb csapattársa szintén regisztrált felhasználó a Facebookon. Az elefántcsontparti Kouassi Brou szerint a Facebook sokkal népszerűbb, mint a Twitter, mivel utóbbi túlságosan angolszász nekik.  • Vennék
  • Hírek