Földre ült, úgy zokogott a francia bokszoló

2012.08.08. 15:31
A pekingi francia bronzérmes földhöz vágta a kesztyűjét és sírva fakadt. Négy évvel ezelőtti, elcsalt elődöntőjére panaszkodott.

A francia Alexis Vastine 2008-ban Pekingben bronzérmes lett, de arról az olimpiáról felháborodva távozott és valószínűleg Londonból sem fog másképpen hazautazni. A 69 kg-os bokszoló teljesen kiborult, miután a világbajnok ukrán Tarasz Szelestyuktól kikapva nem jutott be az elődöntőbe a váltósúlyban.  

Az eredmény 18-18 lett, Vastine azt hitte, hogy nyert, de nem, a bírói döntés értelmében Szelestyuk jutott tovább. Nem kell a nyelvet beszélnünk ahhoz, hogy átérezzük a francia csalódottságát és panaszáradatát. Az interjút befejezve a földhöz vágta a kesztyűjét, leült a földre és elkezdett sírni.

A francia már Pekingben is kiborult, azt állította, a bírók elcsalták az elődöntőjét. A későbbi bajnok Manuel Félix Díazzal bokszolt, az utolsó harminc másodpercben ugyanannyi pontjuk volt, de a francia intése miatt a dominikai két ponthoz jutott. Az elődöntőt 10-12-re vesztette el, és bronzérmes lett.

„Kiraboltak, alaposan kifosztottak. Nem tudom, hogyan történhetett ez az olimpián. Nem küzdöttem jól, de megérdemeltem a győzelmet. Ez a bronzérem keserű”- mondta Vastine a 2008-ban, írta az Inquirer Sports.