A férfi vízilabdások itthon készülnek tovább

2012.06.12. 14:30

Az amerikai túra után keddtől itthon folytatja felkészülését a londoni olimpiára a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes egyelőre 18 fős kerete a hétvégi és hétfői pihenőt követően a Margitszigeten találkozott, és a Széchy uszodában kezdte meg a "visszaakklimatizálódást".

„Sok munka van még hátra, de tervszerűen haladunk" – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. „Kisebb-nagyobb nyavalyája, sérülése, szinte mindenkinek van. Az olimpiai csapatkijelölés, a 18-as keret 13-asra szűkítése még odébb van, bár az olimpiát megelőző tornák tapasztalatai ebben is sokat segíthetnek."

Biros Péter, a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány elmondta, hogy az olimpia nyitányáig van még tennivaló. „Még a munka felét sem végeztük el, de jó úton járunk, és jók leszünk Londonra" - mondta.  A szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Kásás Tamás kitért rá, hogy nem régi visszatérését követően a beilleszkedés gyorsan és tökéletesen sikerült számára, és nagy várakozással tekint az olimpiai szereplés elé.

Az edzéseket legközelebb a jövő héten szakítja meg a szövetségi kapitány, amikor is a csapatot kétszer is Románia legjobbjai ellen irányítja. A szintén magyar szakember, Kovács István irányította románok – akikkel Biros Péterék azonos csoportba kerültek a nyári ötkarikás játékok pólós tornájának sorsolásán – előbb Békéscsabán találkoznak a Kemény-csapattal, majd a két társaság másnap, Szolnokon száll újra vízbe egymás ellen.

A férfi vízilabda-válogatott menetrendje:

Mindkét hivatalos mérkőzés 18 órakor kezdődik.     
Ezt követően június 27-e és július 1-je között a magyar válogatott egy nyolccsapatos olaszországi tornán vesz részt, amelyen – a vendéglátók válogatottja mellett – szerepel a szerb, a montenegrói, a görög, az ausztrál, a kanadai és a kazah nemzeti együttes is. Július 5. és 8. között Írországban vendégszerepelnek Birosék, a dublini mezőnyt a horvát, a montenegrói, a román és a brit válogatott teszi teljessé. London előtt az utolsó teszt a Vodafone Kupa lesz, a július 15. és 17. közötti margitszigeti eseményen a Kemény-csapat az olasz, a spanyol és az ausztrál válogatottal vív meg.