Az Eb-győztessel kezdenek a kézisek a rémálomcsoportban

2012.06.01. 22:30
Dánia, Korea, Horvátország, Spanyolország és Szerbia a magyar férfi kéziválogatott ellenfeleinek sorrendje a londoni olimpián a csoportkörben.

A kézilabda szövetség pénteki tájékoztatása alapján a szervezőbizottság kialakította a londoni olimpiai programot, bár a mérkőzésbeosztás június 5-ig még változhat. A magyar válogatott az Európa-bajnok Dániával kezd, utána a Koreai Köztársaság, Horvátország, Spanyolország, Szerbia a sorrend.

„Szinte mindegyik kalapból a nehezebb ellenfelet kaptuk. Fantasztikus eredmény volna a magyar csapattól a legjobb nyolc közé jutás, de jó felkészüléssel és megfelelő önbizalommal mindenki ellen van esélyünk. A spanyolok és a horvátok ellen az Európa-bajnokságon döntetlent játszottunk, a szerbekkel még találkozunk az olimpia előtt, tavaly ősszel otthonukban sikerült legyőznünk őket, a koreaiak kellemetlen stílusára pedig a nyáron fel tudunk készülni. A dánok nem véletlenül nyerték meg az Eb-t, ám emlékezzünk vissza a 2007-es világbajnokságra, amikor legyőztük őket. Megfelelő felkészüléssel, erőbeosztással, kis szerencsével a csoportban előkelő helyen is végezhetünk. Minden pontnak óriási jelentősége lesz, a mi águnkról továbbjutó válogatottak számára a negyeddöntő még könnyebb is lehet, mint a gyilkos csoportmeccsek" - mondta Vetési Iván, a hazai szövetség elnöke korábban.

Meccsek a magyar idő szerint

  B csoport:

július 29.: Magyarország-Dánia 12:15 ó
július 31.: Koreai Köztársaság-Magyarország 12:15 ó
augusztus 2.: Horvátország-Magyarország 20:30 ó
augusztus 4.: Magyarország-Spanyolország 22:15 ó
augusztus 6.: Magyarország-Szerbia 15:30 ó
A két hatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

augusztus 8.: negyeddöntők 12, 15:30, 19 és 22:30 ó
augusztus 10.: elődöntők 18 és 21:30 ó
augusztus 12.: a 3. helyért és döntő 12 és 16 ó