Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Berecz és Detre már az Olimpiai Faluban van

2012.07.18. 10:29

A 158 fős magyar csapatból elsőként a vitorlázó Berecz Zsombor és a szörfös Detre Diána érkezett meg a jövő héten kezdődő londoni olimpiára. Már el is foglalták szállásukat a vitorlázók számára külön kialakított Olimpiai Faluban.

"Tegnap délután érkeztünk, Zsombor már át is vette hajóját, én majd ma fogom" - mondta az MTI-nek Detre Diána, az olimpiai bronzérmes Detre Szabolcs lánya. - "Londontól három óra autóútra található Weymouthban az Olimpiai Falu, ahol lakunk, ez már tele van vitorlázókkal. Jelenleg nagyon fúj a szél és 13 fok van, úgyhogy a nyári olimpiai érzés még hiányzik."

Detre - aki négy éve Pekingben a 22. helyen végzett, most pedig a legjobb tízbe kerülést tűzte ki célul magának - hozzátette, a házigazdák felkészültek, gyorsan ment az akkreditáció, az Olimpiai Faluban az utolsó simításokat végzik.

"Nekem július 31-én kezdődnek a versenyek, Zsombor egy nappal korábban kezd, így marad elég időnk ismerkedni a versenyhelyszínnel és edzeni. Én a jövő hét elején még szeretnék felugrani Londonba is egy kis kikapcsolódásra" - nyilatkozott Detre Dia.

A szörfösöknél még egy magyar versenyző szerepel, az ötödik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron, aki jövő kedden utazik a játékokra. A vitorlázóknál ugyanez a három sportoló vett részt a 2008-as pekingi olimpián.