Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Hende Csaba olimpikonokat tüntetett ki

2012.09.11. 18:16

Olimpikonokat tüntetett ki Hende Csaba, a honvédelmi miniszter köszöntőjében kiemelte, Magyarország megújításakor különösen fontos szerepet kell szánni a sportnak. Úgy fogalmazott, amit a rendelkezésére álló eszközökkel a kormány és a honvédelmi tárca megadhatott a sportolók felkészüléséhez, azt megadta. A honvédség mindig is nagyra becsülte a sportot mint a katonai hivatással sok területen érintkező hivatást. Megjegyezte, ezért a jövőben is minden tőle telhetőt megtesz ezért az ügyért.

Az olimpikonoknak azt mondta, "rátaláltak a maguk útjára és elkötelezetten járnak rajta". Ez az út valódi hivatás, hiszen a jelentősége messze túlmutat rajtuk, ügyük egy ország ügye, mert személyes kiválóságukkal és példájukkal, munkájukkal és teljesítményükkel az egész nemzet szeretetét kivívták - hangoztatta, hozzátéve, hogy a londoni olimpikonok méltók az előttük járó nemzedékekhez.

A budapesti Stefánia Palotában rendezett ünnepségen Hende kitüntetéseket és elismeréseket adott át a Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó élsportolóknak. A kitüntetettek között volt Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szilágyi Áron, Marosi Ádám és Sidi Péter - közölte a minisztérium.