Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Készülnek a magyar tornászok Londonra

2012.07.04. 17:28

A hőség ellenére óriási erőbedobással készül a nyári londoni olimpiára a három magyar tornász, a kétszeres világbajnok Berki Krisztián, valamint Hídvégi Vid és Böczögő Dorina.

Kovács István vezetőedző tájékoztatása szerint a budapesti Tornacsarnokban tréningező Berki korábbi fogproblémája nem múlt el nyomtalanul, s egy ideig a vállával is gondok voltak, de most már teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

"Jól állunk a felkészüléssel, de úgy érzem, hogy erre a három hétre még mindenképpen szükség van" - idézte a hazai szövetség közleménye Berkit. "A meleg, mint mindenkit, engem is megvisel, de a hangulatom jó, és úgy vélem, a hozzáállásom is."

Kovács István szerint Hídvégi - aki szintén a Tornacsarnokban edz - az elmúlt időszakban sokat erősödött, s folyamatosan az olimpiai gyakorlatával készül.

"Mindenképpen ez a hét lesz a legkeményebb, de nemcsak a meleg, hanem a nagyon intenzív edzések miatt is" - mondta Hídvégi. "Azért is nyomjuk meg ennyire, hogy a kondíció rendben legyen, mert a kivitelezés elég jól megy. Ha kondival bírom, akkor közelítek a tökéletes felé."

A Békéscsabán tréningező Böczögő a nagy meleg miatt napi egyszer, mindig délelőttönként edz. Petrovszky Pál, a második olimpiájára készülő tornász edzője szerint tanítványa közelíti a csúcsformát.

"Edzőmmel megbeszéltük, hogy nem helyezünk hangsúlyt egyik szerre sem, hanem az összetettel foglalkozunk" - árulta el Böczögő. "Mindegyik szert egyformán gyakorlom, és szeretném is egyformán jól teljesíteni a gyakorlatokat. Az álmunk a 24-es döntő, ez motivál nap mint nap."

A tornászok július 21-én utaznak Londonba, a férfiak selejtezőjére 28-án, míg a női selejtezőre 29-én kerül sor.