Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Lord Coe csalódott Beckham mellőzése miatt

2012.07.16. 14:26

Csalódottságát fejezte ki Lord Sebastian Coe, a londoni olimpiai szervezőbizottság elnöke, amiért a brit futballcsapat olimpiai keretéből Stuart Pearce kihagyta David Beckhamet. „Személy szerint nagyon szerettem volna őt a csapatban látni, de nem én vagyok az edző, és mindig el kell fogadni a csapatot vezető edzők és válogatók döntéseit. Nekik szörnyű döntéseket kell meghozniuk, de én csak mint focirajongó akartam látni Davidet a pályán" – magyarázta Lord Coe.

A lord ugyanakkor továbbra is igyekszik megtalálni Beckham szerepét a játékokon, rámutatva, hogy a 37 éves labdarúgó megérdemli az elismerést, és segítséget nyújthat az olimpiai játékok lebonyolításában. „Ő mindig is része volt a csapatunknak, és rengeteg segítséget nyújtott nekünk, ezért mindig meglesz a helye a csapatban" – hangsúlyozta Coe.

Lord Sebastian Coe olimpiai főszervező és David Beckham kezet ráznak.

A lord egyébként maga is sportoló volt, mielőtt politikai pályára lépett. 1980-ban Moszkvában, majd 1984-ben Los Angelesben nyert aranyérmet 1500 méteres futásban. Ugyanezeken a versenyeken a 800 méteres futásban mindkét alkalommal ezüstöt szerzett.

Stuart Pearce július elején elmondta, elsősorban a védelmet szerette volna megerősíteni, ezért esett a választása a Manchester Cityt erősítő Micah Richardsra Beckhammel szemben. A napokban felmerült, hogy a Los Angeles Galaxy sztárja esetleg edzőként tartana a csapattal, a tréner szerint azonban már a stábban sincs hely a korábbi angol válogatottnak. A tizennyolc fős keretben Giggs és Bellamy mellett három további walesi lesz, Aaron Ramsey, Joe Allen és Neil Taylor. Az edző számolt volna a tottenhames Gareth Bale-lel is, ő azonban sérülése miatt nem vehet részt a londoni játékokon.