Lőrincz Viktor nem szerzett birkózó kvótát

2012.05.05. 18:01

Nem indulhat a londoni ötkarikás játékokon a 84 kilós Lőrincz Viktor sem, mivel kikapott a negyeddöntőben a birkózók Helsinkiben zajló utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, melynek szombati napján két kötöttfogású súlycsoportban volt magyar induló.

A magyar szövetség honlapja szerint Lőrincz az első fordulós sikerét követően a világbajnok svéd Ara Abrahamiantól szenvedett vereséget három menetben. A 60 kg-os Kozák István, aki az előző két selejtezős viadalon a kvótáért vívott mérkőzésen maradt alul, már korábban, a legjobb 16 között búcsúzott, miután a 2009-es vb-ezüstérmes üzbég Dilsod Aripov legyőzte őt.

A finnországi eseményen minden súlycsoportban két kvótát osztanak ki, azaz csak a döntőbe jutással váltható meg a londoni repülőjegy.

A magyar birkózósportnak eddig hét londoni kvótája van: a kötöttfogásúaknál Módos Péter (55), Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74) és Deák Bárdos Mihály (120), a szabadfogásúaknál Hatos Gábor (74) és Ligeti Dániel (120), a nőknél pedig Sastin Marianna (63) biztosította részvételét az olimpiára.

A birkózóknak a helsinki verseny az utolsó lehetőség a kvóta megszerzésére. Vasárnap a magyarok közül a kötöttfogású Kiss Balázs (96), valamint három női versenyző, Dénes Mercédesz (48), Barka Emese (55) és Godó Kitti (72) próbálja meg kivívni az indulási jogot.