Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Magyarországon nincs olimpiai jegybotrány

2012.06.18. 13:44

Magyarország nem érintett a londoni játékok jegyeladásaival kapcsolatban kirobbant botrányban Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint. "A jegyértékesítést csakis a Pegazus Sport Tours végzi, ha jól tudom, minden belépőt eladtak már" - mondta Molnár hétfőn a Digisport Reggeli start című műsorában. - A korábbi körültekintésünk miatt hála istennek kimaradtunk a NOB mostani jegyeladási botrányából - még a gyanúsítgatások köréből is. Teljesen biztos vagyok abban, hogy ez az ügy nem érhet el minket - fogalmazott.

A főtitkár kiemelte, hogy a MOB teljesen kimarad az olimpiai jegyek forgalmazásából, nincsenek VIP-jegyek, baráti ajándék- és jutalombelépők. "A MOB a szponzoroknak, partnereknek csakis pénzért vásárol és elszámol azokkal. Ajánlom a botrányba keveredett országoknak, hogy a jövőben kövessék a szigorú magyar gyakorlatot".

A botrányt az angol The Sunday Times robbantotta ki vasárnap. Az újság beszámolója szerint több tucatnyi ország - köztük kelet-európaiak - olimpiai bizottságainak vezető illetékesei és nemzeti jegyterjesztő ügynökségeinek képviselői próbáltak eladni illegálisan, esetenként a hivatalos ár sokszorosáért belépőjegyeket a lap álcázott riportereinek.

Molnár beszélt az olimpiára utazó magyar csapatról is. A végleges sportolói létszám július 6-ra lehet meg, az első versenyzők július 17-én érkeznek majd meg Londonba.

A szombati MOB-közgyűlésen derült ki, hogy a megnyitón a magyar zászlót Biros Péter háromszoros bajnok vízilabdázó viszi majd. "Olimpiai zászlóvivőnek mindenképpen a háromszoros aranyérmes pólósok közül akartunk valakit, voltak Biros Péternek vetélytársai, de a kiválasztást Kemény Dénesék intézték, rájuk bíztuk a döntést, a kijelölést" - mondta  Molnár.