Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nem lesz magyar négypárevezős az olimpián

2012.05.22. 18:41

A Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz alkotta négypár hatodik lett a kedd esti döntőben, így nem szerzett kvótát az evezősök utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Luzernben.

A magyar hajó szinte végig az ötödik helyen haladt a fináléban, a hajrában azonban a dánok is megelőzték. A londoni indulási jog kiharcolásához az első kettő között kellett volna zárni, ehhez bravúrra lett volna szükség.

A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár és a normálsúlyú egypárban versenyző Galambos Péter a szerdai zárónapon száll vízre a kvótáért. Galambosnak az első négy, a párosnak pedig az első két hely valamelyikén kell végeznie ahhoz, hogy utazhasson az ötkarikás játékokra.

A negyedik magyar egység, a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpár  már hétfőn befejezte szereplését a svájci regattán, miután nem jutott be a fináléba.

A hazai evezősök közül eddig csak a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes harcolta ki - még a tavalyi, bledi világbajnokságon - az olimpiai szereplést.

Eredmény:

férfi négypár, A döntő:
1. Észtország 5:48.49 p
2. Franciaország 5:49.85
3. Csehország 5:49.97
...6. Magyarország (Széll Domonkos, Elekes Szilveszter, Papp Gergely,  Pétervári-Molnár Bendegúz) 6:04.21