Edina
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Román gratuláció Novák Károly Eduárdnak

2012.09.05. 18:40

Victor Ponta román miniszterelnök gratulált Novák Károly Eduárd romániai magyar kerékpározónak, aki a paralimpia történetében elsőként szerzett aranyérmet Romániának.

Novák a négy kilométeres pályaversenyen nyert aranyérmet a hétvégén, szerdán pedig a 24 kilométeres országúti verseny egyéni időfutamában szerzett ezüstérmet. A romániai magyar kerékpározót, aki a paralimpia nyitóünnepségén a román csapat zászlóvivője volt, a román média igazi hősként ünnepeli.

A bukaresti kormány honlapján olvasható közlemény szerint Novák története bizonyítja, hogy ő született bajnok, aki dicsőséget szerzett Romániának. A kormányfő szerint Novák Károly Eduárd sikerei arra kell ösztönözzenek mindenkit, hogy képességeihez mérten a lehető legjobban teljesítsen, hiszen Nováknak ez sikerült, és ezzel boldoggá, büszkévé tett sokakat - olvasható a kormányfői üzenetben.

A jelenleg 36 éves csíkszeredai sportoló eredetileg gyorskorcsolyázónak készült, de 19 éves korában gépkocsibalesetet szenvedett, és amputálni kellett az egyik lábfejét.