Kiesett az olimpiáról a férfi pólóválogatott

2012.08.08. 21:04
11-9-re kikapott Olaszországtól Kemény Dénes csapata, három győztes olimpia után éremért sem játszhat Londonban. Kvázi esélyünk sem volt, fejben, akarásban, összpontosításban is jobbak voltak az olaszok. És több gólt is dobtak. Mehetünk az 5-8. helyért.

Öt percet kellett várni az első gólra a férfi vízilabda-negyeddöntőn, de legalább Kásás dobta, majd gyors egyenlítés után Varga Dénes lőtt bombagólt. Hamar eltelt a negyed, Perez hasonlóan nagy találattal egyenlített.

Felugo gólja nyitotta a második játékrészt, az olaszok - újabb átlövéssel - először vezettek a meccsen. Szécsi a kapuban ennek ellenére 50 százalékosan védett, jó volt, mint legutóbb az amerikaiak ellen. Meg is lett az eredményük a hárításoknak, Madaras vágta be a túlvégen Tempesti kapujába.

Az olaszok jól játszottak, és hamar átvették a vezetést, 3-4. Kicsit kapkodtunk, Szécsi újra védett, ám Varga Dénes most fölépattintotta. A kapufa mentett meg óriási olasz ziccernél, a következő akciót már megjárattuk, a végén Varga Dániel vágott egy védhetetlent, 4-4.

Újra elaludtunk viszont, újabb átlövésgól, 4-5-tel mentek az olaszok a szünetben.

Madaras megint visszahozott minket a meccsbe a harmadik negyed nyitásaként, erő volt a labdában, becsúszott Tempesti keze alatt, máris ledolgoztuk az egy gólt, 5-5-re. Megint nem tudtuk viszont tartani az eredményt, közelről kaptunk gólt gyilkos lövésből.

Még nagyobb gond volt, hogy a következő akcióból Kiss Gergely mellélőtt. Felugo ki is használta a hibánkat, elmentek 5-7-re az olaszok.

Problémák mutatkoztak a medence partján is, Kásás térdét kellett ápolni, a vízben meg Varga Dániel hagyott ki egy emberelőnyt. Giorgetti viszont ötöst kapott a magyar kapunál, 5-8.

Kásás visszatért, se nem passzolt, se nem lőtt, újra odadobtuk a labdát az ellenfélnek. Szécsi a fordulást kivédte, így nem kerültünk négygólos hátrányba: három emberelőny-kihagyás után időt kért Kemény Dénes. Úgy tűnt, nem segített, Hosnyánszky kapufát talált távolról, megint eladtuk a labdát, Szécsi megint megmentett, mégsem tudtunk szépíteni sem a harmadik negyed végéig.

-3-ról, újabb hibával kezdtük a döntő negyedet, de az olaszok két helyzetet is elszórakoztak, és az ötméterest már nem tudtuk kihagyni, Biros lőtte be biztosan. Hat és fél perc maradt a kétgólos hátrány ledolgozására - 6-8.

Semmit nem tudunk kezdeni azzal, hogy feljöhettünk volna egy gólra, kontrából kettő egyes helyzetet teremtettek az olaszok, Szécsivel állt egy az egyben Pioli, be is vágta. 6-9.

Kásás rontott újabb helyzetet, egyszerűen nem ment, végérvényesen kezdett látszódni, hogy ez a meccs nem lesz meg, 6-9-re álltunk öt percre a lefújástól.

Kásás azért állított a kezén, és nagy gól lett a hetedik. Szécsi is megtett mindent, nagyot védett, indulhattunk a -1-ért. Fel is zárkóztunk, Varga Dénes nagyon távolról, 8-9.

Kivédekeztük az olasz támadást, és mentünk az ikszért, viszont Biros érthetetlenül ellőtte nullszögből, a kapus simán védett. Szécsit átejteni képtelenségnek mutatkozott, megint mehettünk az egyenlítésért. Az olaszok viszont újfent remekül védekezték ki a támadóidőnket, és ekkor kulcsfontosságú lett volna, hogy ne kapjunk gólt, ám Felugo betalált - 1 perc volt hátra, kettővel mentek az olaszok, 8-10-re.

Madaras a nyomás ellenére felhozott egy gólra, 9-10, 39 másodperc maradt, mégsem tudtuk összehozni: az olaszok rutinosan lepörgették az órát, az utolsó másodpercben még be is találtak, 11-9-re megnyerték a meccset, és kiverték a magyar válogatottat az olimpiáról.

Pontosabban pólózhatunk még Londonban, két meccset is, az 5-8. helyért - zsinórban három olimpiai bajnokság után, mind játszani, mind nézni büntető érzés lesz.