Timót, Xénia
-6 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Már a tízéves úgy sarkaz gólt, mint Ibra

2013.01.02. 17:31

A Barcelona utánpótlás futballistái oxival, szögletből, szabadrúgásból, ollózva is betalálnak.

A Barcelona TV összeszedte a La Masia akadémián nevelkedő gyerekek legjobb ötven tavalyi gólját közel tizennyolc percben. A tikitaka már az összes korosztálynak tökéletesen megy, de az 5-ös számú Ansumane Fati-olló is egészen zseniális. Fati mintha a gyerek Eto'o lenne, a vérében van a gól.

A 13. találat Xavi Pleguezuelóé, aki szögletből csavar tökéletesen a hosszú sarokba. A kissrác a videón háromszor szerepel, de egy métert nem fut, szabadokat és szögleteket rúg be.

A 10-es gólt szerző Gerard Urbina még csak tízéves, ám szöglet után olyan tökélesen sarkaz a kapuba, mint Roberto Mancini, amikor még játszott a Lazióban. Ibrahimovic is szerzett hasonlóan gólt, nem is egyet.

Villan a koreai Messiként emlegetett tizennégyéves Seung Woo Lee is, aki december végén mesternégyest is vágott.

Elképesztő képességűnek látszik Gerard Deulofeu, bár őt igazából már felfedezték, a Barca B-ből hamarosan felkerül A kerethez. Márciusban lesz 19 éves. Az biztos, hogy cselezni tud, és imádja a labdát, mint Messi.

A videó alapján a legkomplettebb tinédzsernek mégis az 1997 februárjában született Sergi Canos tűnik. A 44-es gólnál zseniálisan emeli át a kapust, a 37-esnél hatalmas ziccerben is van szíve letteni még jobb helyzetben lévő társának, a 16-osnál szépen megcsinálja a visszacselt, és higgadtan a hosszúba gurít. Szerepel a 15-ös gólban is, de ott csak elkocog a labda mellett a védhetetlen szabadrúgás előtt. A 7-esnél a jobb szélen sprintel, majd még meghúzza, és ad kihagyhatatlan gólpasszt. Fogunk még hallani róla, játszik a spanyol válogatottakban is.

 
Sergi Canos akcióban

A La Masia a klub híres akadémiája, itt nevelkedett többek között Messi, Xavi és Iniesta is, mindhárman tizenévesen mutatkoztak be az első csapatban. Jelenleg van olyan felállása is a Barcának, amiben az összes futballista a klubsuliból származik, vagyis teljesen saját nevelés.