Magyar golfozó a junior világranglista élén

2013.01.04. 09:40

Rózsa Csilla, aki az vv junior golfozója 2012 díj győztese, tavaly év végén második lett a World Junior Golf Series amerikai állomásán. Rózsa így első helyen végzett a juniorok világranglistáján (World Junior Golf Ranking), továbbá elnyert egy egyhónapos golf ösztöndíjat Tom Burnett világhírű golfedző akadémiájára, amely a floridai Jacksonville-ben található.

A fiatal versenyző, aki a napokban még csak a tizenhatodik születésnapját ünnepli így nyilatkozott a decemberi győzelméről. „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a dobogó második fokára állnom a World Junior Golf Series utolsó, évzáró állomásán. A bajnokság évről évre erősebb mezőnyt vonultat fel, a világ minden tájáról érkeznek jobbnál jobb, 12-19 év közötti versenyzők. A tavalyi 14-hez képest idén már 19 ország 81 játékosa mérte össze a tudását a tengerentúlon. Mind a fiúk, mind a lányok pluszos hendikeppel rendelkeznek, tehát igencsak meg kell dolgozni a jó helyezésekért.”

Azzal kapcsolatban, hogy milyen célokkal vágott neki az erőfelmérőnek, a következőket idézte fel.

„A versenyre úgy érkeztem, hogy már néhány hét téli felkészülés állt mögöttem, az amerikai edzőm, Tom Burnett vezetésével. Az előző idényhez hasonlóan 2012-ben is áttekintettük a teljes évet, értékeltük az eredményeket, a fejlődésemet, továbbá kitűztük az újesztendőre szóló célokat. A bajnokság előtt az járt a fejemben, hogy a pályán jól érezzem magam. A jó hangulathoz hozzásegítettek az amerikai golfozó barátaim is, akik caddie-ként kísértek végig a versenyen. Amellett, hogy sikerült a szó legnemesebb értelmében játszanom, és ennek köszönhetően a második helyen végezni, úgy érzem, még maradt bennem néhány ütés. Azért így is elégedett lehetek, hiszen a junior világranglista élén állok, ráadásul a World Junior Golf Series Player of the Year titulust is elnyertem, azaz a én lettem az év játékosa a bajnokság sorozaton.”

Rózsa Csilla eredményei 2012-ben

Nemzetközi eredmények

A World Junior Golf Ranking, azaz a junior golf világranglista vezetője

World Junior Golf Series (WJGS) Player of the Year, azaz az Év Játékosa a WJGS versenysorozaton

WJGS, American Junior, St Augustine, Florida 2. hely

European Young Masters 7. hely

World Junior Golf Series, German Harder Masters 3. hely

International Match Play Trophy, Németország 3.

Duke of York Young Champions Trophy 7. hely

World Junior Golf Series, Polish Junior Open 8. hely

French International Ladies Championship – Rotschild Trophy 18. hely

Hazai eredmények

Az Év Junior Golfozója 2012-ben

Az Év Golferedménye díj nyertese 2012-ben

Magyar Amatőr Golfbajnokság 1. hely

Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokság 3. hely

Magyar és Nyílt Junior Amatőr Golfbajnokság 1. hely