Ülésezett a MOB Nők a Sportban Bizottsága

2013.01.09. 18:15

Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó vezetésével idei első ülését tartotta kedden a Magyar Olimpiai Bizottság Nők a Sportban Bizottsága.

Az eseményen gratuláltak dr. Simóka Beátának, az Európai Öttusa Szövetség tavaly megválasztott elnökségi tagjának, távollétében dr. Kaszó Klárának, az Európai Sí Szövetség, év végén kinevezett elnökének és a MOB novemberi közgyűlésén MOB-díjban részesülő dr. Szabó Tündének.

A bizottsági ülés előadással kezdődött, Kovacsics Rita sportandragógus az élsportolók pályaválasztásával kapcsolatos pályaorientációs tanácsadás, valamint egy életpálya-teremtési iroda felállításának lehetőségét vázolta. Mint mondta, ez tudatos felkészítést, mentális segítséget is igényel, melyet már fiatal korban, a Héraklész program ifjúsági korú, válogatott sportolóinál el kell kezdeni; a tanácsadás az épek mellett a fogyatékos sportolók számára is lehetőséget kell, hogy biztosítson.

A napirend a 2013-as költségvetés és munkaterv mellett a bizottság üléstervére is kitért, az öt megbeszélést tartalmazó naptár szerint a következő, ünnepi ülés várhatóan a március 4-ei héten  lesz. Márciusban adják át a „Nők sportjáért” díjakat, melyeket a nők sportéletben betöltött szerepének hangsúlyozására, annak elismeréseként adományoznak négy kategóriában (éves teljesítmény-, életmű-, junior- és különdíj).

A találkozón igényként fogalmazódott meg a sportban tevékenyen részt vevő nők szélesebb médiaszereplésének lehetősége, ezzel összefüggésben egy rájuk vonatkozó felmérés elkészítése.