Világsztár zsoké üli az új Overdose-t

2013.01.24. 14:13

Overdose-t ugyan tavaly elvitték Dubajba, hogy ott több versenyen is részt vegyen, de végül sérülése miatt egyiken sem indult el. Így az első magyar versenylóként Ostinato rajtolhat a dubaji versenysorozatban. Nem favorit, de nem is teljesen esélytelen, akár futamot is nyerhet.

Ostinato magyar idő szerint 16:40-kor startol a 150 ezer dolláros díjazású 2000 méteres hendikepes futamon. A magyar ló a hétlovas futamon 59,5 kilóval a legnagyobb súlyt cipeli majd. (A ló ellenfeleiről itt olvashat.) Esélyeit növeli, hogy egy világsztárnak számító zsoké, Kieren Fallon fogja lovagolni. Az ír zsoké háromszor nyert már az Epsom Derbyn, és kétszer az Ír Derbyn, valamint a legjobban díjazott európai versenyen, a Prix de l’Arc de Triomphe-on is.

A tervek szerint  Ostinato február 14-én egy 2400 méteres futamon is indul.

Ostinatót hazai szakírók az utóbbi 20-25 év legjobb versenylovának tartják a kategóriájában, míg Overdose elsősorban sprinter volt, Ostinato a hosszabb távokat bírja jobban.

A német tenyésztésű versenylovat az A38 szindikátus 2009-ben vásárolta Baden-Badenban négyezer euróért. A vételárát már kétévesen, egy futamgyőzelemmel vissza is szerezte. 2011-ben már megnyerte a 89. Magyar Derbyt, és a háromévesek leghosszabb futamában a 2800 méteres Magyar St. Legerben is fölényesen győzött. Négyévesen a Milleniumi és a Kincsem-díjat is megnyerte, az ősszel két nemzetközileg is jegyzett német versenyen a Bavaria Preison és a Preis der Deutschen Einheiton lett harmadik, utóbbin a Német Derby győztese mögött.