Pénteken lesz a Héraklész Gála

2013.01.30. 14:33

A kétezer-tizenkettőben korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon legeredményesebben teljesítő utánpótláskorú sportolók díjazása a pénteki Héraklész Gálán lesz.

A Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett eseményen a programban szereplő sportágak versenyzői és azok edzői – egyéni, kis- és nagycsapat kategóriában – kapnak elismerést; valamint idén először a nem olimpiai sportágak legjobbját is szólítják, továbbá a MOB-Decathlon-Utánpótlássport.hu által alapított „Hónap műhelye” díj apropójából az „Év műhelye”nyertesét is ekkor hirdetik ki.

A 2012 tavaszától a MOB keretein belül működő Héraklész Bajnok- (14-18 évesek) és Csillagprogramnak (18-23 évesek), 20 sportágban, évente mintegy 1800 sportoló a kedvezményezettje.

A 2001 óta működő programból olyan sportolók nőttek a világ legjobbjai, olimpiai érmesei közé, mint Berki Krisztián tornász, Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajakos, Mészáros Anett és Baczkó Bernadett cselgáncsozó, Lőrincz Tamás és Módos Péter birkózó, Varga Dénes vízilabdázó, Gyurta Dániel és Cseh László úszó valamint Szilágyi Áron vívó.