Három államon át üldözték a NASCAR-ost

2013.02.01. 14:57

A rendőrség Nevadában akarta megállítani a korábbi NASCAR-versenyző, Tyler Walker autóját gyorshajtás miatt szerdán, de ő inkább elmenekült. Nevadából Arizonába, onnan pedig Utahba hajtott tovább, mellette egy barátja ült, aki részeg volt.

A hatóságok végül a utahi államhatártól néhány kilométerre tudták megállítani a fekete BMW-t, szögesdrótot húztak keresztbe az úton, a jármű defektet kapott, és lelassult. Walker ezután sem adta fel, miután megállt az autó, futva próbált tovább menekülni, de az egyik rendőr hamar leterítette. Útitársa nem állt ellen, őt is letartóztatták.

A BMW átkutatása után kiderült, Walker nem csak a gyorshajtást akarta megúszni. Metamfetamint, marihuanát, alkoholt és ezek elfogyasztásához szükséges kellékeket találtak az utastérben, ezzel a férfi legalább egy tucatnyi törvényt sértett meg a három államban, ráadásul ittasan vezetett.

Az egykori autóversenyző tizennyolcezer dolláros óvadék ellenében távozhat. Walkert 2007-ben rúgták ki a NASCAR-ból, meg nem engedett teljesítményfokozó használata miatt. Összesen huszonnyolc versenyen állt rajthoz, legjobbja egy nyolcadik helyezés volt.

Walker tavaly egy pennsylvaniai speedway-versenyen csinált balhét, ordibálva, káromkodva kérte számon a versenyigazgatókat egy döntés miatt, végül onnan is kidobták.