Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Isten mondja meg a végeredményt

2013.02.02. 08:34

Egy, az Egyesült Államokban készített felmérés szerint az amerikaiknak több mint a negyede véli úgy, hogy isten dönt egy-egy mérkőzés vagy sportverseny végkimeneteléről.

A Public Religion Research Institute közvélemény-kutatásából az is kiderül, hogy a megkérdezettek több mint fele vallja azt, hogy a hívő sportolókat isten jó egészséggel és sikerekkel díjazza.

Arra, hogy isten dönti-e el, hogy ki nyer meg egy meccset, 27 százalék válaszolt igennel, ami eléggé meglepő egy olyan országban, ahol a legjobban kedvelt sportok szinte másról sem szólnak, csak statisztikákról. Az ország déli részén még erősebb az istenhit, ott 36 százalék gondolja, hogy isten dönt.

Az intézet menedzsere, Robert P. Jones elmondta, a felmérés bebizonyította, hogy az amerikaik jó részében még mindig egy nagyon aktív isten képe él.

A sport és vallás kapcsolatáról nap mint nap megbizonyosodhatunk, sok sportoló vállaltan istenhívő, amit nyilatkozataikban, gesztusaikban is megmutatnak. A válaszadók fele helyeselte ezeket a gesztusokat, 45 százaléka nem törődik vele, és csak négy százalék volt elutasító.