2005-os mintával bukott meg a világbajnok

2013.02.08. 15:19

Az Orosz Antidopping Ügynökség (RUSADA) felfüggesztette az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes távolugró, Tatjana Kotova versenyzési jogát, az újraelemzéskor pozitív eredményt hozott a 2005-ös helsinki vb-n levett mintája.

A fedett pályán többszörös világbajnok, 36 éves Kotova a nyolc évvel ezelőtti vb-n sorozatban harmadszor lett második, a 2000-es sydneyi és 2004-es athéni játékokon pedig harmadik volt távolugrásban. Ügyét januárban adta át a RUSADA-nak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség.

Decemberben egy másik orosz atléta, a súlylökő Szvetlana Kriveljova bukott le újraelemzett mintával, őt megfosztották az athéni olimpián szerzett bronzérmétől. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek