Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Tizenhét ország sportolója a budapesti nemzetközi rg-kupán

2013.02.13. 09:00

Tizenhét ország 180 versenyzője mutatja majd be gyakorlatát a ritmikus gimnasztikázók VI. nemzetközi KFK Grácia Kupa elnevezésű viadalán szombaton és vasárnap a Pestszentimrei Sportkastély csarnokában. A szervező KFK Grácia sportegyesület közleménye szerint a verseny immár a nemzetközi szövetség (FIG) által is jegyzett esemény lett, amelyen ezúttal mintegy 80 magyar rg-s indul.

A hazaiakon kívül a sportág központjának tekintett Oroszországból, valamint Ukrajnából, Azerbajdzsánból, Szerbiából, Bulgáriából, Örményországból, Bosznia-Hercegovinából, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Finnországból, Olaszországból, illetve a tengerentúlról, Kanadából is érkeznek tornászok Budapestre.

Indul a kupán a többszörös magyar bajnok Vass Dóra, valamint a juniorok Európa-bajnokságra készülő együtteskéziszer-válogatottja: Balassi Lilian, Bérdi Jázmin, Borsányi Patrícia, Kiss Boglárka, Ludányi Laura, Pigniczki Fanni és Wehovszki Vivien. A verseny szombaton 10.00 órakor kezdődik.