Golfütés közben csípte meg a fekete özvegy

2013.02.14. 13:03
article-2278288-1790923A000005DC-684 306x446

Az ISPS Handa Australian Open keddi selejtezőjén, Canberrában, a Royal Canberra Golf Klubban a világ legveszélyesebb pókfajtájának, egy fekete özvegynek a csípése okozott zavart, írja az Eurosport. A 24 éves, svéd Daniela Holmqvist egy ütésnél arra lett figyelmes, hogy a bokáját valami megcsípte, azonnal erős fájdalmat érzett, odakapta a tekintetét, és látta, hogy egy pók csípte meg. A fájdalom egyre erősebb lett.

A fekete özvegy mérge halálos, egy felnőtt megfelelő kezelés elmaradása esetén egy órán belül meghalhat.

Mit csinált a svéd sportolónő?

A közelben állók azonnal segítségére siettek, amikor látták, hogy a lába rettenetesen feldagadt. Holmqvist azonban megőrizte a hidegvérét, belenyúlt a zsebébe, és elővett egy golf tee-t (labdatartó pöcök), azzal belevágott a csípésbe, és kinyomta a mérget a lábából.


View Larger Map

„Amikor elmondtam az ütőhordónak, hogy mi történt, nagyon ideges lett, mondta, hogy az egy fekete özvegy, és azonnal orvost hívott” - mesélte a golfozó, aki elképesztő módon tovább folytatta a versenyt, aznap 74-et ütött. Ezután egy orvos kísérte, hogy semmi baj ne történjen.

A nő elmesélte, hogy kinyomta a mérget, amennyit csak lehetett. „Nem ez volt a legszebb dolog, amit életemben tettem, de sikerült annyi mérget kinyomnom, amennyi csak lehetséges" - mondta Holmqvist, aki ezek után a Twitterén viccesen spider-womannek nevezte magát.

Az orvos dupla dózis antibiotikumot és más "anyagot" írt fel neki, írta.