Lelőtte barátnőjét a műlábú futó

2013.02.14. 08:55 Módosítva: 2013.02.14. 09:00

Őrizetbe vették Oscar Pistoriust, az első, dupla műlábbal versenyző dél-afrikai atlétát, aki Pretoriában több lövéssel megölte barátnőjét. A helyi média szerint Pistorius négyszer lőtt, a karján és a fején találta el a 30 éves Reeva Steenkampot, a neves dél-afrikai modell a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az ügy további részletei nem tisztázottak, de arról is szó van, hogy tévedés történt. Pistorius azt hitte, betörő jár a lakásában, ezért használt fegyvert. A rendőrség szóvivője elmondta, egy 9 mm-es pisztolyt találtak a helyszínen, a 26 éves sportolót őrizetbe vették, kihallgatása már folyik. További részleteket nem tudni még sem a gyilkosság körülményeiről, sem arról, ki értesítette a hatóságokat.

Reeva Steenkamp egy magazin hasábjain
Reeva Steenkamp egy magazin hasábjain

Pistourius a londoni olimpián műlábakkal futva bejutott a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe. Az utóbbi években sorra nyerte az érmeket a paralimpiákon, hatszoros bajnok, a legtöbb rekord is az ő nevéhez fűződik, a londonin 400-on és a 4x100-as váltó tagjaként aranyat, 200-on ezüstöt nyert.

Decemberben megnyert egy 200 méteres futóversenyt, amelyben egy ló volt az ellenfele. A Maserati nevű arab telivérrel futott Dohában, a katari főváros Aspire elnevezésű sportközpontjában.
 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport