Feltarthatatlan a 150 kilós futójátékos

2013.02.15. 07:51

A középiskolás David Fangupo termete alapján tökéletes falember lenne az amerikaifutballban. Közel százkilencven centi magas és százötven kiló, birkózás helyett azonban inkább a labdát ölelve fut, a szokatlan jelenséggel nem is nagyon tudnak mit kezdeni az ellenfél csapatai.

A Kealakehe középiskolában futballozó Fangupónak a sebessége is megvan ahhoz, hogy boldoguljon a posztján, megállítani, kizökkenteni nem tudják a védők, inkább ő lökdösi el őket az útból.

Korábban defensive tackle, offensive guard és offensive tackle pozíciókban is játszott, de edzője kamatoztatni akarta a sebességét és atletikusságát. Bevetette fullbackként, hogy területet nyerjen csapatának, 530 yarddal és 10 touchdownnal zárt a szezonban.

A behemót több egyetemi csapat érdeklődését is felkeltette, BYU, Georgia Tech és a Utah vitte volna, ő kivárt, és végül a University of Hawaiihoz írt alá, ahol teljes ösztöndíjat kap futballistaként.

Azt mondta, így közel maradhat a családjához, és olyan, mintha városa csapatában játszana. „Nekem mindegy, milyen pozícióban vetnek be, a lényeg, hogy segíteni tudjak a csapatomnak" - nyilatkozta a West Hawaii Todaynek, miután elkötelezte magát a helyi csapathoz a múlt héten.