Húsz sportág világbajnoksága az Eurosporton

2013.02.15. 13:47

Többek között húsz sportág világbajnokságának küzdelmeit tűzi műsorára az Eurosport, illetve az Eurosport 2 televíziós csatorna ebben az évben.

Az 1996 óta magyar nyelven is elérhető csatorna pénteki sajtóbeszélgetésén - amelyen részt vett Benjamin Deshayes, az Eurosport közép-kelet európai regionális igazgatója - elhangzott, hogy kiemelten fontos lesz a júliusi barcelonai úszó-, illetve az augusztusban Moszkvában sorra kerülő atlétikai világbajnokság. Szabó Gábor, a magyar nyelvű szerkesztőség vezetője hozzátette: nagy hangsúlyt kap a túraautó-világbajnokság (WTCC) is, amelyen Michelisz Norbert már egy gyári Hondával indul. A WTCC-ről a futamok mellett összefoglalókat is láthatnak majd a nézők.

Hajdú B. István kommentátor kiemelte, továbbra is láthatóak lesznek majd a német labdarúgó-bajnokság első, illetve másodosztályú küzdelmei. Átlagosan heti nyolc mérkőzést, öt első- és három másodosztályú összecsapást sugároz a csatorna.

A sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy a tervek szerint hamarosan az úgynevezett 4K-s rendszerben, azaz Super HD minőségben is figyelemmel lehet majd követni a közvetítéseket.