Janics Natasáról márciusban döntenek

2013.02.16. 09:41

A Magyarországról szülőhazájába, Szerbiába visszatelepült Douchev-Janics ügyében nincs előrelépés, a magyar színekben háromszoros olimpiai bajnok kajakos április 14-ig Portugáliában készül.

A Szerbiai Kajak-kenu Szövetség elnöke, Mirko Nisovics a Szerbiai Olimpiai Bizottság tagjaival (OKS) kész volt elutazni Lausanne-ba, a nemzetközi szövetség (ICF) székhelyére, hogy elmagyarázzák, az igazság Janics oldalán van, és nem tilthatják el két évre a nemzetközi versenyektől. Az ICF-ből azonban azt a választ kapták, hogy erre semmi szükség, mivel Janics ügye a szövetség vezetőségének márciusi ülésén szerepel majd napirenden, írja a MOB honlapja az újvidéki Magyar Szóra hivatkozva.

A Szerbiába házasodó Benedek Dalma esetében már folyamatban van a szerb állampolgárság megszerzése, míg férje, Dusan Ruzsicsics továbbra is a Janiccsal közös páros mellett érvel. „Ami a dokumentumokat illeti, mindent elintéztünk. Arra várunk, hogy Dalma megkapja a szerb állampolgárságot, amelynek az ügyintézése már folyamatban van".

„Szeretnénk még egy edzőtáborba elmenni, de egyelőre keressük a helyet. Ami Dalma szereplését illeti, a terv az, hogy K–2 500 méteren Janics Natasával indul majd. A véleményem szerint ebben a pillanatban ez a legjobb megoldás, és függetlenül az ellenfelek erősségétől, dobogóra állhatnak a versenyeken. Meglátjuk, hogy így is lesz-e."