Pistorius egyre nagyobb bajban van

2013.02.17. 19:09
Újabb részletek derültek ki a fél világot izgalomban tartó gyilkosságról, melyben Oscar Pistorius megölte a barátnőjét. A műlábú dél-afrikai futó próbálta újraéleszteni Reeva Steenkampot, aki négy golyót kapott.

Oscar Pistorius próbálta megmenteni barátnője, Reeva Steenkamp életét, miután -egyes hírek szerint tévedésből - négy lövéssel lelőtte az őt hajnali háromkor meglepni akaró szupermodellt, aki állítólag azért surrant be hozzá, hogy meglepje Valentin-napra szerelmét, akivel november óta voltak együtt.

Pistorius újraélesztéssel, mesterséges lélegeztetéssel próbálkozott, de sikertelenül, a 29 éves nő a helyszínen meghalt. A lakásban vérnyomok voltak, amelyek akkor keletkeztek, mikor Pistorius karjában vitte le a lépcsőn az áldozatot, hogy segítséget kérjen. Barátnője a karjában halt meg, a helyszínre először érkező szomszédok, és a lakópark biztonsági személyzete vérben ázva látta a lakást.   000 Par7474435

Az, hogy a sportoló betörőnek hitte a barátnőjét, egyre nehezebben hihető, ugyanis már biztos, hogy Reeva Steenkampot a fürdőszobában ülve érte a négy lövés, egyes nyomok arra utalnak, hogy az áldozat és az elkövető együtt feküdtek az ágyban. A helyszínen találtak egy véres krikettütőt, amivel a hálóingben talált, koponyáján is sérült áldozat védekezhetett, vagy Pistorius akart vele betörni a fürdőszobába.

Pistorius a rendőrség és a mentők előtt a legjobb barátját hívta fel, négy óra előtt öt perccel Justin Divarisnak azt zokogta a telefonba, hogy „megöltem, ezért megver a jóisten".

A vád előre megfontolt, szándékos emberölés, ha bebizonyosodik, Pistorius a helyi törvények szerint legalább 25 évet kaphat. A futó pénteki, bírósági meghallgatásán összeomlott, később közleményt adott ki, melyben mindent tagadott.

Az ügy kedden, a következő bírósági meghallgatással folytatódik, ezen a napon temetik el Reeva Steenkampot is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport