Hátraszaltó autóval, ugyan már!

2013.02.20. 08:58

Guerlain Chicherit-nek szabadstílusú snowboard-versenyzőként bizonyára sosem jelentett gondot  egy hátraszaltó. Erről a mutatványról ralisként sem akart lemondani, és addig kísérletezett míg egy speciális építésű Minivel sikerült megcsinálnia.

A francia kaszkadőr a tignes-i síterepen mutatta be az új trükköt a nézőknek, de állítólag egy korábbi teszten is sikerült neki az autós hátraszaltó, amire már négy éve készült a Dakaron is induló pilóta.

Chicherit egy egyenes szakaszon kigyorsítva rámpára hajtott fel, ami megdobta, és a 360 fokos fordulat után egy hóból épített lejtőn landolt.

„Az ugrás előtt egyedül ültem az autóban, minden készen állt már, csak meg kellett csinálnom. Hatvan kilométer per órás tempóval kellett érkeznem, aztán teljes gázt kellett adnom, hogy meglegyen megfelelő pörgés. Az ugrás közben éreztem, hogy jó az autó egyensúlya, de aztán körülbelül húsz másodpercbe került felfognom, hogy a kerekeimre érkeztem. Nem ez volt a legőrültebb dolog, amit életemben csináltan, de a top háromban ott van. Elég beteg volt, de újra meg akarom csinálni" - nyilatkozta Chicherit.