Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Az Eb-indulás is a tét a fedettpályás atlétika ob-n

2013.02.22. 11:04

A hétvégi fedettpályás atlétikai országos bajnokság tétje az érmek mellett az is, hogy kinek sikerül még bekerülnie a göteborgi Európa-bajnokságra utazó válogatottba.

Spiriev Attila szakmai igazgató a szövetség honlapján jelezte, hogy eddig hétfős a csapat. A gátfutó Baji Balázs - Kiss Dániel lemondta a részvételt - és a két súlylökő, Márton Anita és Kürthy Lajos mellett Kazi Tamás (800 m), Bene Barnabás és Minczér Albert (3000 m), továbbá a távolugró Szabó Márk is indulhat a fedett Eb-n.

A többpróbázóknál nincs magyar meghívott, lemondások esetén Krizsán Xénia vagy Farkas Györgyi, illetve Szabó Attila utazhat - erről az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) dönt. A jövő csütörtökön kezdődő Eb-re a nevezési határidő vasárnap éjfél, így az ob az utolsó alkalom a szintteljesítésre. A Syma-csarnokban a versenyek szombaton 15, vasárnap pedig 13.30-kor kezdődnek.

A fedett ob első napjával párhuzamosan rendezik meg a téli dobó bajnokságot, melyen dobókörbe lép Pars Krisztián, a kalapácsvetés olimpiai bajnoka is, aki nemrég tért haza az egyhónapos dél-afrikai edzőtáborból.