Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Lőrincz aranyérmes a birkózó Magyar Nagydíjon

2013.02.24. 14:01

Lőrincz Tamás, a 66 kg-os kategória londoni olimpiai ezüstérmese aranyérmet, a 96 kilósok között szereplő Kiss Balázs ezüstöt szerzett a kötöttfogású birkózók szombathelyi Golden Grand Prix-viadalának, a Magyar Nagydíjnak a zárónapján.

A fináléig négy győzelmet arató Lőrincz a döntőben a grúz Revaz Lashit verte két menetben, mindkettőt 1-0-s sikerrel hozva. A 2009-ben világbajnok Kissnek szintén grúz riválist kellett volna vernie az aranyért, ám Mihail Kadzsaja jobbnak bizonyult nála (0-1, 0-1), így a magyarnak meg kellett elégednie a második hellyel.

"Tominak még tegnap is hőemelkedése volt, így különösen elégedett vagyok a teljesítményével. A grúzt a döntőben kitolta, majd ki is emelte, azaz egyik menetben sem a védekezéssel nyert, ami nagyon dicséretes" - értékelt Struhács György szakágvezető. "Balázsnak is voltak nagyon jó meccsei, a norvég versenyző elleni siker azért is értékes, mert korábban már kapott ki tőle. A fináléban is ment előre, de a lenti küzdelem ezúttal nem ment neki. Összességében elégedett vagyok a versenyen látottakkal, folytatjuk az Európa-bajnoki felkészülést."

A hazai csapat a 19 ország 126 birkózóját felvonultató viadalt három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta: szombaton Kozák István (60 kg) és Bácsi Péter (84 kg) is győzött, Lőrincz Viktor (84 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg) a harmadik helyen zárt.