Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Vk-első a magyar öttusa vegyes váltó Palm Springsben

2013.02.25. 09:45

A Gyenesei Leila, Marosi Ádám páros nyerte a vegyes váltók versenyét az öttusázók világkupa-sorozatának első állomásán, az egyesült államokbeli Palm Springsben. A magyar kettős - Kállai Ákos csapatvezető beszámolója szerint - igazi csapatmunkával végzett az élen: vívásban a második helyen zárt, úszásban a leggyorsabb volt, a lovaspályán egyetlen akadályt vert le, így a lövészetekkel megszakított futás végére már nem is nagyon maradt izgulnivaló.

"Míg Leila és Ádám a küzdőtéren izzadt, a csapattársak egész nap a nézőtérről buzdították őket, fantasztikus hangulatot teremtettek. Igazi csapatépítő verseny volt" - fogalmazott Kállai.

A második helyen az írek, a harmadikon pedig az ukránok végeztek. A vegyes váltók küzdelme idén mutatkozott be a világkupa-sorozatban. Először 14 csapat indult erős összeállításban.

1. Magyarország (Gyenesei Leila, Marosi Ádám) 5790 pont

2. Írország (Natalya Coyle, Eanna Bailey) 5730

3. Ukrajna (Viktorija Teresuk, Pavlo Timosenko) 5666

A pénteki férfi egyéni versenyben Marosi Ádám második, Tibolya Péter hatodik, Kasza Róbert hetedik, Demeter Bence 35. volt, míg a szombaton a nők mezőnyében Kovács Sarolta ötödik, Gyenesei Leila tizedik, Földházi Zsófia pedig 26. lett. A következő Vk-versenyt egy hónap múlva Rio de Janeiróban rendezik.