Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Meghiúsul a soproni MKB Sport Aréna fejlesztése

2013.02.26. 09:03

A Kisalföld információja szerint meghiúsul a soproni MKB Sport Aréna fejlesztése, miután az azt működtető Raabersport Kft. taggyűlése elutasította, hogy a városi önkormányzat egy 12 milliós tőkeemeléssel többségi tulajdonossá váljon a cégben.

A megyei napilap keddi számában az olvasható: a tanácskozáson Török Zoltán ügyvezető igazgató kijelentette, nincs meg az első évben szükséges 32 millió forintos önrész az elnyert pályázat alapján tervezett, 550 milliós fejlesztéshez. Ezért két nem szavazat és egy tartózkodás mellett leszavazták a beruházás elindítását, azaz a társaság eláll az aréna fejlesztésének megvalósításától.

A lap emlékeztet arra: a tervezett beruházás idén tavasszal indult volna el, és jövőre fejeződött volna be. Először a több mint két évtizede húzódó végleges használatbavételi engedélyhez szükséges munkákat végezték volna el. Ezután – 1600 négyzetméternyi új kiszolgálótérrel és a befogadóképesség 1800 fősről 3000-esre bővítésével – alkalmassá tették volna az arénát arra, hogy 2015-ben a magyarországi női kosárlabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen.