Kezdődik a mocskolódás a Pistorius-ügyben

2013.02.28. 09:01

A világsajtó továbbra is címlapon tartja a barátnője szándékos meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius ügyét. A műlábú atlétát, aki azzal védekezett, hogy baleset történt, pénteken óvadék ellenében elengedték, a júniusi tárgyalásig szabadlábon védekezhet. (Erről írt cikkeinket itt olvashatja.)

Az ügyről újabb részletek szivárognak ki, és amint az várható volt, a vád és a védelem a következő hónapokban mindent megtesz, hogy befeketítse az áldozatot, Reeva Steenkampot, illetve az elkövetőt, a hatszoros paralimpiai bajnok Pistoriust.

A dél-afrikai bulvársajtó szerint az atlétával november óta járó szupermodell terhes volt, méghozzá nem Pistorius gyerekét várta, hannem előző barátja, egy rögbijátékos lett volna az apa. A féltékeny Pistorius állítólag emiatt borult ki, és ölte meg négy lövéssel a barátnőjét.

A terhesség hírét azonban az áldozat családja a boncolás eredményeire hivatkozva közleményben tagadta, állítják, ha is így lett volna, a modell először a hozzá közel álló édesanyjával osztotta volna meg a hírt.

A bírói meghallgatás alatt kiderült, hogy a gyilkosság helyszínén ampullákat és fecskendőket találtak, amikről a vád azt állította, hogy tesztoszteront tartalmaznak. A védelem ezt már akkor is cáfolta, állították, hogy ezek gyógynövénykészítmények, melyekhez bárki hozzáférhet, és sokan használják. Pistorius családja most közleményben jelentette ki, hogy nem doppingszerről, hanem egy Testis compositum nevű növényi készítményről van szó. A homeopátiás gyógyszer segíti az izmok gyorsabb regenerálódását, és potencianövelő hatása is van.

A Sun megszerezte a lakópark bejárati biztonsági kamerájának képeit, az egyik felvételen látható, hogy Reeva Steenkamp pár órával hajnali háromkor bekövetkezett halála előtt, délután hatkor mosolyogva érkezett a futóhoz.

Pistorius, aki nem mehet vissza a luxusapartmanjába, ahol az emberölés történt, nagybátyjánál virrasztást tartott az elhunyt emlékére kedden este.

Közben az is kiderült, hogy ebben az ügyben mindenki sáros valahogyan: a nyomozást eredetileg vezető felügyelőt, Hilton Bothát leváltották, mert a bírói meghallgatás alatt belezavarodott a vallomásába, illetve kiderült, hogy gondatlanságból elkövetett, hétrendbeli gyilkossági kísérlet miatt eljárás folyik ellene. A Pistoriust szabadlábra engedő bíró, Desmond Nair unokatestvére, Anusha Maharaj megmérgezte gyermekeit, egy 12 és egy 17 éves fiút, majd ezek után magával is végzett. Ennek nincs köze az ügyhöz, mint ahogy annak sem, hogy Pistorius bátyját, Carlt is emberöléssel vádolják, mert gondatlanul közlekedett, és elütött egy motorkerékpárost.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport