A padlón húzta az időt a K1-világbajnok

2013.03.03. 18:30 Módosítva: 2013.03.03. 19:04

Hatalmas bravúrt hajtott végre a szerbiai Jagodinában Habash Antoine, a Re-Gym 19 éves versenyzője pontozással győzte le a hazai pályán küzdő, a WAKO PRO 60 kilogrammos K-1 világbajnokát, Milos Anicsot.

Habash Antoine tökéletesen felkészült a szerb védjegyének számító romboló forduló rúgásokból. Tudása azonban nem merült ki a védekezésben, az első menet vége felé kézzel, lábbal rendesen megszórta a meglepett Anicsot.

Az oktatás a további menetekben is folytatódott, a címvédő többször megrogyott, akár számolni is lehetett volna rá, perceket töltött a padlón, pihenőt lopva. De Anics nem adta olcsón a bőrét és az övét, elkeseredett támadásokat indított, egyenes fejrúgásokkal bizony többször keményen eltalálta Habasht. Ez azonban kevés volt, a magyar K1-es végig kontroll alatt tartotta ellenfelét, egy-két kemény fülessel, rúgással tudatosította, új bajnokot avatnak a jagodinai csarnokban.

Az ötödik menet lekongatása után a magyar csapat ünnepelhetett, a hazai szurkolók pedig percek alatt elhagyták a csarnokot. A lehajtott fejű, könnyeivel küzdő Anics helyett szponzora nyilatkozott, aki elismerte a vereséget, és gratulált Habash Antoine-nak, áll a nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának közleményében.

„Egy álom vált valóra, Antoine kézzel, lábbal remek összhangban dolgozott, szinte ihletett állapotban küzdött, minden menetet megnyert. Rendesen megverte a címvédőt hazai pályán, a bírók is korrektek voltak, a jobb versenyző kezét emelte magasba a mérkőzésvezető. Nagyon büszke vagyok versenyzőmre, a siker igazi csapatmunka, amelyből Antoine szülei, az edzői team, és az edzőpartnerek, Vörös Roland és Birics Tamás is kivették a részüket. Érett már ez a siker, benne volt Antoine-ban. Fantasztikus eredmény a profi vb-cím megszerzése, de szó sincs elégedettségről, remélem, ez egy különleges pályafutás egyik nagy eredménye. Versenyzőm előtt szép jövő áll, szeretnénk okosan menedzselni, hiszen igazán csak most kezdődik a karrierje, amatőrben és profiban is újabb csúcsokat akarunk meghódítani" - értékelt Rehák György edző.

A Szerbiában megnyert pénzdíjat a csapat szakmai munkába fekteti: Habash nyáron egyhónapos thaiföldi edzőtáborban vesz részt.

Habash már tavaly is sporttörténelmet írt, akkor a moszkvai muay thaiboksz-világbajnokságon lett bronzérmes, minden idők legjobb magyar eredményét elérve.