Előleget kapnak a fogyatékossággal élő sportolók

2013.03.11. 17:36

Az idei világversenyeken való részvétel támogatására előleget kap a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSz), a Magyar Hallássérültek Szövetsége (MHSSZ) és a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) - döntött hétfői elnökségi ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

A MOB-nak az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a testület megszavazta a fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat előterjesztését, ennek megfelelően kaphat pénzt a három szövetség.

Az MSZSZ korábban azt közölte, hogy a szervátültetettek válogatottjának nevezési és útiköltsége nem szerepel a MOB által a fogyatékos tagozat számára biztosított támogatások között a 2013-as világjátékra, majd gondjával ezt követően február 26-án nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára az MSZSZ panaszára reagálva közölte: ugyan nincs még elfogadott költségvetése a MOB-nak, az eddig beérkezett javaslatokra azonban módosult a pénzügyi keretterv, mely módosítás pozitívan érintette a fogyatékosok sportjának területét.

A MOB közleménye szerint a hétfői elnökségi ülésen a testület egyhangúlag elfogadta a Gerevich-ösztöndíjakkal, illetve a szabadidősportért felelős szakmai tagozat idei költségvetésével kapcsolatos előterjesztést, továbbá döntött arról, hogy támogatja az Ezüstgerely-pályázat kiírását, amelyre - egyben a lebonyolításra is - felkéri a Mező Ferenc Sportbizottság Ezüstgerely Albizottságát.