A kosáredzőt is fel kellett törölni a padlóról

2013.03.12. 11:00

A Boston Celtics 2008-as NBA-győzelemének megünneplésével divatot teremtett, azóta egyre több kosárlabdacsapat önti nyakon edzőjét színes, ragacsos izotóniás itallal. Olykor azonban nem várt eredmény születik.

A kvafilikációs győzelme után a North Platte Community középiskolás lánycsapata is magához ragadta a Gatorade-et tartalmazó tartályt, majd edzőjük felé zúdították a levet. Richard Turin menekülőre fogta, de hiába, a padló menthetetlenül csúszóssá vált, és egyszerűen pofára esett. És még nem volt vége a burleszknek. A Turin segítségére siető néző is hanyatt vágta magát. Így nem csak a löttyöt, de őket is fel kellett törölni a parkettáról.

A Gatorade-zuhanynak a többi amerikai sportágban is nagy hagyománya van, állítólag először az ameriakifutballista Jim Burt ünnepelt így 1985-ben, majd a következő szezonban csapattársa, Harry Carson már minden New York Giants-győzelem után ráborította valakire a tartályt. Carson leghíresebb áldozata Ronald Reagen amerikai elnök lett, de vele kíméletesek voltak, Gatorade helyett pattogatott kukoricával öntötték nyakon a Fehér Házban.