Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Öttusa: minden vk-n más-más magyar vegyespáros rajtol

2013.03.13. 17:31

Az öttusázók világkupa-sorozatának mindegyik állomásán más összeállítású magyar páros szerepel a vegyes váltóban, így a jövő heti második fordulóban nem a Palm Springsben győztes Gyenesei Leila, Marosi Ádám kettős jut majd szerephez az új számban.

"Megbeszéltük a fiúkkal és a lányokkal, hogy minden versenyen más szerepel majd, de hogy kicsoda, azt az egyéniben mutatott teljesítmény alapján döntöm majd el" - idézte a hazai sportági szövetség (MÖSZ) honlapja Kállai Ákos, a szakmai bizottság elnöke.

A második világkupára egyébként bővül a magyar versenyzői küldöttség: Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert, Demeter Bence, Gyenesei Leila, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia mellett Cseh Krisztina is a csapattal tart Rio de Janeiróba.

Az egyesült államokbeli nyitányon a férfiak versenyében Marosi második, Tibolya hatodik, Kasza hetedik, Demeter 35. volt, míg a nők mezőnyében Kovács ötödikként, Gyenesei tizedikként zárt, Földházi pedig a 26. helyen végzett.

"Az amerikai eredmények ismertek, úgyhogy bátran mondhatom: jól sikerült az idénykezdet, és a jó hangulatú verseny motiválttá tette a versenyzőket" - értékelt Kállai. "A fizikai számokban egyértelműen jól szerepelt mindenki, és ha Földházi Zsófinak nem lett volna gondja a pisztolyával, Demeter Bence pedig nem száll el a lovaglásban, a fiatalok is előrébb végezhettek volna."

"Igaz, Kovács Saci előre jelezte, hogy ő még inkább kímélné a térdét, két verseny sok lenne neki, így maradt Leila és Zsófi. Bár Zsófi is nagyon jól versenyzett, úgy éreztem, hogy a vívásban gyenge kezdés után magára találó Leilának jót fog tenni egy jó váltó. Ádámot feldobta az egyéni ezüstérem, és kíváncsi voltam, ilyen állapotban mire képes a rövidebb távokon."

A vk-sorozat a jövő heti, brazíliai verseny után áprilisban a kínai Csengtuban folytatódik, majd május elején következik a magyarországi forduló, a döntőt pedig Nyizsnij Novgorodban rendezik május végén-június elején.