Ellenállhatatlan futók a magyar ironmanek

2013.03.18. 19:14
Csomor Erika
Csomor Erika

Csomor Erika remekül kezdte a szezont, a mexikói Los Cabos-i ironman triatlonon (3,8 km úszás-180 km kerékpár-42 km futás) jó futásának köszönhetően első helyen ért célba. A férfiak mezőnyében Major József bronzérmet szerzett, ő is a zárószámban jött fel ellenállhatatlanul.

Csomor már az elején mindekit meglepett, úszás közben elhagyta az időmérő chipjét, így nehéz volt nyomon követni, hol is áll a versenyben. A úszás nem az erőssége, így a 13. helyen, közel tízperces hátránnyal váltott kerékpárra. Az ottani részidőiről sem volt adat, de egyre feljebb jött, és a futás 18. kilométerénél már az első háromban volt. 35 kilométernél már az élen haladt, 40 kilométernél 500 méteres előnnye volt, és végül egy percet verve Michelle Vesterbyre, győzött az ironmanen.

Major az úszás után még a 21. helyen állt, kilenc és fél perces hátránnyal az első mögött. Ez az időkülönbség a kerékpár végéig megmaradt, de Major fokozatosan jött feljebb, a második legjobb időt tekerte a 180 kilométeres pályán, így a 11. helyen kezdhette meg a maratoni futást. Jó iramot diktált, 12 kilométernél a nyolcadik, 25 kilométernél már az ötödik helyen haladt, és első helyen futó Timo Bracht kivétélevél, elérhető közelségbe kerültek ellenfelei. Major a táv végét is jól bírta, övé lett a második legjobb futóidő, még két versenyzőt megfogott, és csak fél perccel lemaradva a másodiktól, Delsaut Trevortól, 8:33:57-es idővel bronzérmes lett idei első iromanjén.

Az ironman korcsoportos mezőnyében Vatai Miklós is versenyzett, a 30-34 évesek között a második, abszolútban a 18. helyet szerezte meg.